По отношение на Конституцията извънредното заседание ще бъде във вторник. Ние

...
По отношение на Конституцията извънредното заседание ще бъде във вторник. Ние
Коментари Харесай

ИТН се заканиха пак да окупират трибуната в НС за Конституцията

По отношение на Конституцията изключителното съвещание ще бъде във вторник. Ние от Има Такъв Народ ще протестираме, с цел да спрем гласуването в зала. Няма да допуснем да се организира гласуването в зала и ще бъдем пред трибуната на Народно събрание в символ на либерален цивилен митинг. Няма мощ, която да ни изгони. Това съобщи пред БНР депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

По думите му даже измененията в Основният закон да бъдат признати, те ще бъдат спрени от Конституционния съд. Той акцентира, че нито един парламентарен специалист не е дал позитивно мнение за измененията.

Не може " некомпетентни политици да вкарват оферти и да употребяват Народното събрание като фабрика за техните извратени стопански фантазии, изповядвайки концепцията за смяна в Конституцията, която да е по тяхно сходство, безапелационен бе Балабанов. Той уточни, че до момента сглобката е изпрала имиджа и на Бойко Борисов, и на Делян Пеевски.

Според националният представител има връзка сред конституционните промени и бързането с попълването на състава на Конституционния съд.

По отношение на финансите в страната той съобщи, че следва да се одобри абсурден бюджет. По думите му бюджетът е на база големи заеми. За 2 години, откогато Асен Василев прави бюджети, външният ни дълг е повишен с 20 милиарда лева, акцентира той. Балабанов посочи, че ИТН няма да поддържа бюджета.

Той уточни, че днешното съвещание на Народно събрание се е провалило заради снощния прием на Движение за права и свободи. Според него едни предварителни избори ще бъдат доста оздравителни. Балабанов посочи, че по-срамно нещо от този парламент не е имало.

Депутатът акцентира, че казусът с Паметника на руската войска би трябвало да бъде решен с референдум. Всички монументи са там, където им е мястото. Те са част от историята такава, каквато се е случила, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР